ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ
για την υποστήριξη των διδασκόντων την Ελληνική Γλώσσα στο "άλλο Σχολείο" της Καισαριανής για μετανάστες και πρόσφυγες
   
 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Το «Άλλο σχολείο» της Καισαριανής είναι μια ανοικτή, εθελοντική πρωτοβουλία εκπαιδευτικών της πόλης, ή απλά πολιτών, που έχουν διάθεση να προσφέρουν στην οργάνωση μαθημάτων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας για ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες.

Η γλώσσα ενώνει

Τα μαθήματα ελληνικών που προσφέρει το «Άλλο σχολείο» είναι δωρεάν. Αποτελούν ζωντανή και έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης που οφείλει να επιδείξει η πόλη μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που διεκδικούν συλλογικά τα δικαιώματά τους.

Ενδυνάμωση των μεταναστών και των προσφύγων της πόλης 

Το «Άλλο σχολείο» στηρίζεται στην αυτόνομη, ανοικτή και εθελοντική δράση των ίδιων των μελών του και των μεταναστών μαθητών και μαθητριών. Είναι, επομένως, ανοικτό στη συμμετοχή σε όλους και σε όλες που έχουν διάθεση και γνώσεις να προσφέρουν στα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας,  στην γραμματειακή υποστήριξη και τις άλλες δράσεις που θα αναπτύξει το σχολείο μας προς την κατεύθυνση πάντα της ενδυνάμωσης των μεταναστών και προσφύγων που διεκδικούν τα κοινωνικά δικαιώματά τους.

Εθελοντική συμμετοχή

Την ευθύνη λειτουργίας του «Άλλου σχολείου», που σήμερα φιλοξενείται σε αίθουσες των Γυμνασίων Καισαριανής, έχει μια ανοικτή, εθελοντική ομάδα που συζητά και επιλύει όλα τα θέματα συλλογικά.

Ίσα Δικαιώματα για Όλους  
Στηρίξτε τις δράσεις του «Άλλου Σχολείου» της Καισαριανής

Στο διαδίκτυο θα μας βρείτε: http://toallosxoleio.blogspot.com/

Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13β, 1ο και 2ο ΓΥΜΝΑΣΙO ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. Εmail: to.allo.sxoleio@gmail.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΚΕΠ Καισαριανής (Εθνικής Αντιστάσεως 12- Τηλ. 210.7526200) και ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (Σκοπευτήριο- Τηλ.210 7233872).